top of page

historien om

HEKLA STÅLSTRENGA

Da Ragnhild Furebotten og Tore Bruvoll møttes på Kongsbakken videregående i Tromsø og begynte å spille slåtter sammen for snart 30 år siden var på mange måter da Hekla sin karriere startet. 

Her utviklet de, på ungdommelig vis, et samspill som fortsatt er sterkt gjenkjennelig i lyden av Hekla. Da omsider de tre resterende musikerne kom om bord ble det musikalske kompasset finkalibrert. 

Skjermbilde 2022-11-26 kl. 06.34.34.png

BANDET

Bandet består av Anne Nymo Trulsen (vokal og trøorgel), Ragnhild Furebotten (fele), Tore Bruvoll (gitarer, trøorgel), Trond-Viggo Solås (bass) og Ole-Jakob Larsen (trommer). I tillegg reiser bandet fast med Brynjar Erdahl (lyd) og Torbjørn Sandnes (lys). På Julefolk-turnéene er i tillegg Håvar Bendiksen med på gitar.

0M6A8274.jpg

MUSIKKEN

Siden 2005 har Hekla Stålstrenga spilt sammen. For 15 år siden kom første albumutgivelse. Siden den gang har Hekla gitt ut 81 sanger og slåtter. Alt fra rein folkemusikk og julesanger til egne komposisjoner med egne tekster og coverlåter. Musikken blir brukt i alt fra bryllup, dåp, konfirmasjon og begravelser til hverdags og fest, høytid og ettertenksomhet. 

Hekla har skapt et unikt uttrykk der bandets signatur skinner sterkt igjennom alt de gjør. Fem musikalske personligheter med hver sin egenart smelter sammen til lyden av Hekla Stålstrenga. Lyden av nord.

0M6A8274.jpg
bottom of page